Új jelszó kérése
Hírlevél
Látogató számláló
0
1
9
3
8
9
3
Termék részletek


Elstar (szabadgyökeres alma oltvány)

Raktárkészlet: 0 db
Elstar (szabadgyökeres alma oltvány)
A Golden Delicious és az Ingrid Marie alma fajták keresztezéséből származik (Hollandia 1975).
Hazánkban szeptember első felében szedhető.Többmenetes szedésre van szükség nemcsak az optimális érettség, hanem a színeződés miatt is.Fogyasztási idénye márciusig kitolható.
Középnagy vagy nagy (160-240g),a méret nagyon függ a fák berakodottságától. Alakja gömb vagy lapított gömb. Kocsánya gyakran bunkószerűen megvastagszik, hosszúsága változó. ...
 • Hogyan ültessük el őket?  1. Lépés - Ássa ki a gödröt

  Napos, jó vízelvezetésű talajba ültesse őket. Ásson a gyökér átmérőjénél kétszer nagyobb, és 30 centivel mélyebb gödröt, majd lazítsa meg a gödör falait, hogy a növény könnyebben verjen gyökeret.

  2. Lépés - Helyezze el a fát

  Helyezze a fát a kiásott gödörbe. A szemzés helyének néhány centivel a föld felett kell lennie. Következő lépésként terítse szét a gyökereket a gödörben, majd ellenőrizze, hogy a fa egyenesen álljon. A vastagabb gyökereket érdemes éles metszőollóval kicsit megmetszeni a jobb eredés érdekében.

  3. Lépés - Töltse vissza a földet

  Miközben visszatölti a földet, öntsön a földhöz vizet, hogy eltávolítsa a levegőt. Alakítson ki tányérszerű mélyedést a könnyebb öntözhetőség kedvéért. Az ültetés után öntözze meg újból.
 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  0042
  Tömeg
  1,5 kg/db