Hírlevél
Látogató számláló
0
4
0
3
8
3
9
Termék részletek


Margit (szabadgyökeres cseresznye oltvány)

Raktárkészlet: 0 db
Margit (szabadgyökeres cseresznye oltvány)
2 000 Ft
A GyDKFV Érdi Állomásán, a Germersdolfi óriás szabadmegporzású magoncaiból Brózik Sándor szelektálta. 1987-ben minősítették. Jelenleg a válassztékbővítő fajták között szerepel.
Június második hetében érik, friss fogyasztásra, exportra és befőtt készítésére egyaránt alkalmas.
Mérete nagy (6-8 g), alakja széles gömbölyded, színe bordópiros, kocsánya középhosszú. A Germersdorfi óriás-éhoz hasonlóan ropogós, szilárd húsú, kellemesen édes-savas, kiváló minőségű.
Középerős növekedésű, koronája gömb alakú és közepesen sűrű.
Nemesítője közepes termőképességűnek jellemzi, az OMMI adatai szerint a Margit termőképessége 20-25%-kal elmarad a 'Germersdorfi óriástól'.
Kézi és gépi betakarításra is alkalmas, ezért bokor és kombinált korona egyaránt javasolható.
Margit cseresznye jó pollenadó fajták: Solymári gömbölyű cseresznye, Germersdorfi, Van, Hedelfingen ióriás, Stella
 • Hogyan ültessük el őket?  1. Lépés - Ássa ki a gödröt

  Napos, jó vízelvezetésű talajba ültesse őket. Ásson a gyökér átmérőjénél kétszer nagyobb, és 30 centivel mélyebb gödröt, majd lazítsa meg a gödör falait, hogy a növény könnyebben verjen gyökeret.

  2. Lépés - Helyezze el a fát

  Helyezze a fát a kiásott gödörbe. A szemzés helyének néhány centivel a föld felett kell lennie. Következő lépésként terítse szét a gyökereket a gödörben, majd ellenőrizze, hogy a fa egyenesen álljon. A vastagabb gyökereket érdemes éles metszőollóval kicsit megmetszeni a jobb eredés érdekében.

  3. Lépés - Töltse vissza a földet

  Miközben visszatölti a földet, öntsön a földhöz vizet, hogy eltávolítsa a levegőt. Alakítson ki tányérszerű mélyedést a könnyebb öntözhetőség kedvéért. Az ültetés után öntözze meg újból.
 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  0024
  Tömeg
  500 g/db