Hírlevél
Látogató számláló
0
4
9
5
0
4
6
Hírek
2021.10.30 23:51
Termék részletek


Othelló (szabadgyökeres szőlő oltvány)

Raktárkészlet: 50 db
Othelló (szabadgyökeres szőlő oltvány)
1 200 Ft

Az Othello' - csemegeszőlő bogyóinak jellegzetes sötét, hamvaskék színe miatt könnyen felismerhető. A szeptember végén, október elején érő fürtökön közepes szőlőszemek lédúsak és ropogósak és nagyon finomak.

Ez a fajta szőlő kifejezetten ellenállónak számít a különböző betegségekkel szemben, vagyis megfelelő gondozás esetén gyakorlattal nem rendelkező hobbikertészek is sikerrel boldogulnak vele. A téli fagyokra sem érzékeny, azonban a szárazságot nehezen tűri, így nyaranta a megfelelő vízellátásról mindenképpen gondoskodni kell.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez a szőlőtípus kifejezetten csemegézésre alkalmas, ugyanis az Európai Unió szabályai szerint nem megengedett a borkészítés ebből a fajtából. Ennek hátterében az áll, hogy bogyóinak igen magas a pektintartalma, ez pedig az erjedés során metil-alkohollá alakul át, ami káros lehet a szervezetre. Nyersen csipegetve viszont ez a veszély nem áll fenn, így ha szeretné a szó szoros értelmében élvezni munkája gyümölcsét, ez a szőlőtípus nem hiányozhat az Ön kertjéből sem.

 • Raktárkészlet
  50 db
  Cikkszám
  VF442821
  Tömeg
  50 g/db