Termékek


Malling exploit
Malling exploit

Korai érésű, a Fertődi zamatos előtt 8-12 nappal kezd érni. Kedvező tápanyag- és vízellátottság mellett nagy terméshozamra képes. Termésbiztonsága közepes. Hosszú, tompa kúp alakú gyümölcse, nagy, vagy igen nagy, közép-, majd sötétpiros, a vacokkúpról könnyen leválasztható, lédús húsú. Íze kellemes édeskés, málna aromája közepes. A húsállománya az érés kezdetén még szilárd, majd viszonylag gyorsan puhul, ezért rosszul szállítható és a pulton tarthatósági ideje is rövid.

Bőségesen sarjadzó, erős növekedésű, vitális fajta. Fürtje hosszúak, törékenyek. Vesszői ívesen lehajlók, gyakran elágazódók. Levelei közép zöld színűek, a hajtáscsúcson bordó színnel bemosottak, jellegzetesen erősen, ráncoltak.

A vessző tövén képződő kéregrepedések elősegítik a vesszőszúnyog kifejlődését és nehezítik az ellene való védekezést. Rezisztens a lisztharmattal és az Elzionés vesszőfoltossággal. Gyakori szedést igényel.

Friss fogyasztásra, konzervipari feldolgozásra és mélyhűtésre is megfelelő. Házikerti és üzemi termesztésre egyaránt alkalmas. A ’70-es, ’80-as években, hazánkban a fő fajta volt, de a termesztése mostanra visszaszorult.


Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Előnyök
Hátrányok
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről