Termék részletek


Piros Vilmos (szabadgyökeres körte oltvány)

Raktárkészlet: 29 db
Piros Vilmos (szabadgyökeres körte oltvány)
2 500 Ft
A Vilmoskörte rügymutánsa, gyengébb növekedésű, 1981 óta telepíthető Magyarországon. Jelenleg választékbővítő fajta.
5-10 nappal követi az alapfajtát, csak rövid ideig tárolható.
Alakja hasonlít az alapfajtához. A gyümölcs fedőszíne teljes éréskor barnáspiros.Színeződésével egyes évjáratokban és egyes termőhelyeken gond lehet, sőt visszamutálás is előfordul. A fajtának ez a legnagyobb hibája. Amerikába színstabilabb mutánsa is ismert (Bilou). Más 'Vilomos' mutánsok az alapfajtánál jobban színeződnek, ilyen a 'Rosired Bartlett', vagy a 'Sensation Red Bartlett'.
Növekedési erelye hasonló a 'Vilmos' körtéjéhez.
Termőképessége nem éri el az alapfajtáét, mintegy 20%-kal kevesebbet terem.
Pollenadói a 'Clapp kedveltje','Bosc kobak'.
 • Hogyan ültessük el őket?  1. Lépés - Ássa ki a gödröt

  Napos, jó vízelvezetésű talajba ültesse őket. Ásson a gyökér átmérőjénél kétszer nagyobb, és 30 centivel mélyebb gödröt, majd lazítsa meg a gödör falait, hogy a növény könnyebben verjen gyökeret.

  2. Lépés - Helyezze el a fát

  Helyezze a fát a kiásott gödörbe. A szemzés helyének néhány centivel a föld felett kell lennie. Következő lépésként terítse szét a gyökereket a gödörben, majd ellenőrizze, hogy a fa egyenesen álljon. A vastagabb gyökereket érdemes éles metszőollóval kicsit megmetszeni a jobb eredés érdekében.

  3. Lépés - Töltse vissza a földet

  Miközben visszatölti a földet, öntsön a földhöz vizet, hogy eltávolítsa a levegőt. Alakítson ki tányérszerű mélyedést a könnyebb öntözhetőség kedvéért. Az ültetés után öntözze meg újból.
 • Raktárkészlet
  29 db
  Cikkszám
  0057
  Tömeg
  600 g/db