Termék részletek


Summerred (szabadgyökeres alma oltvány)

Raktárkészlet: 7 db
Summerred (szabadgyökeres alma oltvány)
2 600 Ft
A 'McIntosh' és a 'Golden Delicious' alma szülőfajtákból származó kanadai fajta (1961).

Augusztus közepétől két-három menetben szedhető, s a szedéstől szeptember végéig fogyasztható.

Gyümölcse középnagy (170 g), megnyúlt csonkakúp alakú, felületénak nagy részét élénkpiros fedőszín borítja, amelyet rendkívűl attraktívvá tesznek a fehéres paraszemölcsök. Húsa a nyári fajtáknál megszokottnál szilárdabb, a szállítást és a manipulálást jól tűri. Hűtőtárolókban kb. október közepéig tárolható. Íze kellemesen savas, enyhén illatos.

Fája kezdetben erős majd középerős növekedésű, jó elágazódási hajlamú, szétterülő koronát nevel.Érés előtt hullásra nem hajlamos.

Korán termőre fordul és igen bőtermő.Termőkorban túlkötödésre és alternanciára hajlamos.
 • Hogyan ültessük el őket?  1. Lépés - Ássa ki a gödröt

  Napos, jó vízelvezetésű talajba ültesse őket. Ásson a gyökér átmérőjénél kétszer nagyobb, és 30 centivel mélyebb gödröt, majd lazítsa meg a gödör falait, hogy a növény könnyebben verjen gyökeret.

  2. Lépés - Helyezze el a fát

  Helyezze a fát a kiásott gödörbe. A szemzés helyének néhány centivel a föld felett kell lennie. Következő lépésként terítse szét a gyökereket a gödörben, majd ellenőrizze, hogy a fa egyenesen álljon. A vastagabb gyökereket érdemes éles metszőollóval kicsit megmetszeni a jobb eredés érdekében.

  3. Lépés - Töltse vissza a földet

  Miközben visszatölti a földet, öntsön a földhöz vizet, hogy eltávolítsa a levegőt. Alakítson ki tányérszerű mélyedést a könnyebb öntözhetőség kedvéért. Az ültetés után öntözze meg újból.
 • Raktárkészlet
  7 db
  Cikkszám
  0048
  Tömeg
  600 g/db