Új jelszó kérése
Hírlevél
Látogató számláló
0
1
9
3
9
1
3

Termékek


Idared (szabadgyökeres alma oltvány)
Idared (szabadgyökeres alma oltvány)

Idared almafa
Szedés október elejétől végéig. Táplálkozási érettség november-decembertől áprilisig. Középnagy vagy nagy (170-200 g) gyümölcse lapított gömb alakú,középen hasas,a felület csaknem teljes felületét élénkpiros mosott fedőszín borítja. Fehéressárga húsa, nagyon lédús, édes-savanykás, enyhén fűszeres. Tárolhatósága kiemelkedően jó, természetes levegőjű tárolótérben is februárig, VL-ben májusig,SZL-ben június-júliusig eltartható. Az alacsony hőmérsékletre és a magas Co2 tartalomra érzékeny. Fiatal korban közeperős ,termőre fordulás után gyengülő növekedési erélyű. Ágrendszere fiatal korban középerős inkább feltörő, később szétterülő, s termőgallyazata lelógó.Koronájának mérete termőkorban kisebb a Jonathan-énál. Nemcsak a többéves, hanem az egyéves termőalapokon is fejleszt termőrügyeket.
Termőképessége kiváló, a Jonathan-ét meghaladja.
A Jonathan almánál árnyalatnyival kevésbé fogékony a lisztharmatra, a venturiás varasodással szembeni fogékonysága mérsékelt, s a vírusfertőzöttség lényegesen lerontja a termőképességet és a minőséget. Virágai a késő tavaszi fagyokra érzékenyek. A talaj nedvességtartalmával és természetes táperejével szembeni igénye mérsékelt.Koronája minden nehézség nélkül nevelhető,a termőre fordulással egyidejüleg a korona szinte sajátmagát felépíti, s a sudár is hamar "megnyugszik".Termőkorban a lisztharmat elleni védekezés céljából végzett vessző visszacsípéseket is jól tűri. A nyári metszés a jobb fedőszín és cukortartalom növelése érdekében javasolt.
Az Idared a magyar almatermesztés sikerfajtája. Hazai terjedését a 'Jonathan' fajtáéhoz nagyon hasonló technológiai igénye és kiváló eltarthatósága motiválta.Termesztési arányának további túlzott növelése kockázatos.


Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről