Új jelszó kérése
Hírlevél
Látogató számláló
0
1
9
3
8
6
9

Termékek


Florina (szabadgyökeres alma oltvány)
Florina (szabadgyökeres alma oltvány)

A Florina almafajta Franciaországból származik, a Jonathan alma varasodás-rezisztens hibridje. Igen kedvelt, kiváló minőségű, jól tárolható asztali (téli) alma, de ipari feldolgozásra is nagyon alkalmas, így üzemi telepítésre is javasolható.
Gyümölcse tetszetős megjelenésű, középnagy (130-140 g), kissé szabálytalan, enyhén megnyúlt alakú, erősen hamvas. Húsa sárgásfehér, közepesen kemény, tömött, roppanó, lédús. Finoman illatos gyümölcse elsősorban édeskés, de a megfelelő savtartalom harmonikus ízt eredményez. Héjának sárgászöld alapszínét a gyümölcsfelület felén világospiros vagy élénk bíborvörös, mosott és csíkozott fedőszín borítja, fehér paraszemölcsökkel. Kései érésű, Magyarországon szeptember végén - október elején szüretelhető.

Gyümölcse frissen fogyasztva - vagy tárolás után - a legkedveltebb piros fajtákkal is versenyképes. Ezen túlmenően légyártásra, főzésre, sütésre, kompótnak és cukrászati célokra is jól megfelel. Fája kezdetben erős, majd középerős növekedésű, előbb szétterülő, majd lecsüngő ágrendszerű. A középkorai virágzási csoportba tartozik.

A varasodással szemben igen ellenálló, lisztharmatra közepesen fogékony - de csökkentett védekezést igényel -, míg a baktériumos ágelhalásra csak kissé érzékeny.


Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről