Termék részletek


Florina (szabadgyökeres alma oltvány)

Raktárkészlet: 10 db
Florina (szabadgyökeres alma oltvány)
2 500 Ft

A Florina almafajta Franciaországból származik, a Jonathan alma varasodás-rezisztens hibridje. Igen kedvelt, kiváló minőségű, jól tárolható asztali (téli) alma, de ipari feldolgozásra is nagyon alkalmas, így üzemi telepítésre is javasolható.
Gyümölcse tetszetős megjelenésű, középnagy (130-140 g), kissé szabálytalan, enyhén megnyúlt alakú, erősen hamvas. Húsa sárgásfehér, közepesen kemény, tömött, roppanó, lédús. Finoman illatos gyümölcse elsősorban édeskés, de a megfelelő savtartalom harmonikus ízt eredményez. Héjának sárgászöld alapszínét a gyümölcsfelület felén világospiros vagy élénk bíborvörös, mosott és csíkozott fedőszín borítja, fehér paraszemölcsökkel. Kései érésű, Magyarországon szeptember végén - október elején szüretelhető.

Gyümölcse frissen fogyasztva - vagy tárolás után - a legkedveltebb piros fajtákkal is versenyképes. Ezen túlmenően légyártásra, főzésre, sütésre, kompótnak és cukrászati célokra is jól megfelel. Fája kezdetben erős, majd középerős növekedésű, előbb szétterülő, majd lecsüngő ágrendszerű. A középkorai virágzási csoportba tartozik.

A varasodással szemben igen ellenálló, lisztharmatra közepesen fogékony - de csökkentett védekezést igényel -, míg a baktériumos ágelhalásra csak kissé érzékeny.

 • Raktárkészlet
  10 db
  Cikkszám
  055
  Tömeg
  600 g/db